Цени на сглобяеми къщи

Купуващите сглобяеми къщи обикновено очакват да платят по-малко, отколкото за солиден традиционен строеж с тухли и плочи. Модулните къщи предлагат скъпички персонализирани модификации, но цените на материалите продължават да спадат, поради производството на поточна линия.

Тъй като много елементи на сглобяемите жилища, като прозорци и стени, се правят еднакви, няма нужда от умели работници, които да правят частите индивидуално, което намаля разходите за производство. Също така заводите, за разлика от индивидуалните търговци, могат да купуват материали на едро. Модулните къщи се сглобяват на закрито и не се влияят от атмосферните условия, което спомага за намаляне на забавянията и свързани с това разходи (предпазване, например).

Сглобяемите къщи не са с фиксирана цена, така че купувачите могат да преговарят и евентуално да свалят цената. Като цяло в повечето случаи ще платите от 10 до 25 процента по-малко за модулна къща, отколкото за традиционно построена такава. Тук може да видите сглобяеми къщи цени в България.

Обикновено земята е най-скъпата инвестиция за която и да е сглобяема къща. Също така, в зависимост от уменията ви, самото сглобяване може да ви струва доста.

Хората, които са поръчвали сглобяеми къщи през 20-ти век обикновено имали дърводелски умения, но повечето днешни собственици не биха се заели с това да градят основи и да сглобяват къщата си. Има също така и много по-сложни регулации и закони, както и връзки към инфраструктура като ВиК, електричество, газопроводи. Много компании ще ви предложат услугите си, разбира се, на съответната цена.

След като сте купили земята и сглобяемата къща, която искате, финансирането може да бъде проблем. Тъй като сглобяемите къщи не се считат за недвижима собственост, докато не се сглобят изцяло, по-трудно бихте получили кредит или друго финансиране за тях.

За да постигнете най-добра цена на сглобяемата си къща, направете това, което бихте направили за всяка друга по-сериозан покупка – проучете, вземете оферти от няколко места и сравнете цените. Вижте къде за какво плащате и в крайна сметка къде ще получите най-добра крайна цена за вашата сглобяема къща.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment